پروتکل مسیریابی OSPF قسمت اول
چرا Link State Routing Protocol
برای حل مشکلات distance Vector Protocols ما نیاز به استفاده از Link state routing protocol داریم . یک پروتکل Link state دارای خواص زیرمی باشد
- پاسخگویی سریع نصبت به تغییراتی که درشبکه اعمال می گردد .
- ارسال سریع به روز رسانی ها درزمان تغییرات که درشبکه رخ می دهد .
- ارسال پیغامهای به روز رسانی به صورت دوره ای .
- محاسبه بهترین مسیر براساس ضرفیت پهنای باند .
وظیفه پروتکل های مسیریابی تبادل اطلاعات باروترهای مجاورخود برای یادگیری آدرسهای موجود می باشد . یک پروتکل مسیریابی برای انکه بتواند آدرسی را به جدول مسیریابی خودش اضافه کند ، ابتدا باید اطلاعاتی درمورد آدرسهای آن زیرشبکه (IP Subnet) و همچنین تعداد مسیرهای موجود به یک مقصد خاص را به همراه Metric آن بدست آورد و بعد از مقایسه آن بادیگرمسیرهای موجد که ازطریق روترهای مجاوربه دست می آورده است بهترین آدرس راانتخاب و به جدول مسیریابی خودش اضافه کند. پروتکل های مسیریابی Link-State برای ساخت یک جدول مسیریابی ، ابتداهرروتر شروع به جمع آوری اطلاعاتی مانند تعداد لینک های که به صورت (UP/UP)و برروی آن آدرس تنظیم شده و در تنظیمات OSPF نیز اضافه شده است می کند و بعد از آن این اطلاعات را به صورت Flood ارسال می کند که باعث می شود تمام روترهای موجود درشبکه که بروی آنها پروتکل مسیریابی OSPF تنظیم شده است از اطلاعات یکسانی باخبرباشند و بعد از آن هر روتر باتوجه به اطلاعاتی دریافتی و بصورت کاملا مجزا شروع به محاسبه بهترین مسیرهای که درشبکه پیداکرده است اقدام می کند .
OSPF یک پروتکل لایه 3 می باشد که برای ارسال بسته های خود از Header لایه 3 استفاده می کند . همانطورکه درشکل زیرمشاهده می شود بسته های لایه 3 ما دارای فیلدی بنام Protocol می باشد که وظیفه آن مشخص کردن پروتکل لایه 3 می باشد بطورمثال IPv4,IPv6, OSPF اشاره نمود که این مقدار برای OSPF برابر 89 می باشد و بعد از آن بسته های OSPF قرار می گیرد.
مزیت های پروتکل OSPF