پروتکل مسیریابی OSPF قسمت سوم
Single Are and Multiarea OSPF
برای اینکه پروتکل OSPF بصورت کارآمدتری بتواند درشبکه های بزرگ کار کند از مفهومی به نام AREA استفاد می کند . در واقع OSPF یک پروتکل مسیریابی سلسله مراتبی می باشد. بطور مثال اگر تعداد زیادی روتر دریک AREA وجود داشته باشد زمانی که تغییری در یکی از زیرشبکه های این روترها ایجاد می شود ، این تغییر برای تمام روترهای شبکه ارسال می گردد و باعث چهارمرحله که درقبل توضیح داده شده تکرار شود . همچنین زمانی که تعداد زیادی روتر دریک AREA وجود داشته باشد باعث مصرف بیش از حد RAM , CPU می شود . بصورت کلی پروتکل مسیریابی OSPF نیاز به منابع بیشتری نسبت به پروتکلی مانند EIGRP, RIP نیازدارد. به طور کلی AREA شامل کلیه روترها می باشند که دارای یک LSDB یکسان می باشند. زمانی که پروتکل OSPF را به صورت Single AREA پیاده سازیم می کنیم تمامی روترها در AREA بنام AREA 0 و یا Backbone AREA قرار می گیرند .
زمانی که OSPF را بصورت Multiarea پیاده سازی می کنیم تمامی روترها در داخل AREA های دیگر از طریق روتری بنام (Area Border Router (ABR به AREA 0 باید متصل گردند .
- Backbone area, transit area or area 0 تمامی AREA ها که بصورت Backbone AREA نیستند باید به این AREA متصل باشند. همچنین تمامی AREA ها نسبت به این AREA باید بصورت پیوسته تنظیم گردند . بصور مثال AREA 51 بدون هیچ واسطی به AREA 0 متصل گردیده . همچنین در این AREA کاربران قرار ندارند .
- Nonbackbone area وظیف اصلی این AREA اتصال کاربران به منابع شبکه می باشد و کاربران دراین AREA ها قرار می گیرند .
درروش Multiarea باعث می شود زمانی که تعداد روترهاوسوئیچ ها درشبکه زیاد باشند بتوانیم ازیک روش هوشمندانه برای کم کردن میزان استفاده از CPU,RAM بهرببریم . در حقیقت در این روش یک Domain بزرگ را به یک سری SUB-Domain تقسیم می کنیم. با انجام پیاده سازی ساختارسلسله مراتبی ارتباط بین AREA های مختلف از طریق Backbone AREA انجام می گردد که اصطلاحا به آن Interarea Routing گفته می شود. از مزایای این روش این است که زمانی که تغییراتی دریک AREA اتفاق می افتد کلیه این تغییرات تا محاسبه دوباره LSDB توسط SPF تمام در همان SUB-Domain اتقاق می افتد و فقط نتیجه آن برای Backbone AREA و یا ABR فرستاده می شود. پس می توان نتیجه گیری کرد که داشتن روترهای زیاد دریک AREA باعث بزرگ شدن (Link-State Database (LSDB می شود که باعث مصرف بیش از حد منابع یک روترمی گردد ، درنتیجه پیاده سازی روترها در AREA های مختلف ویا تقسیم کردن یک AREA بزرگ به AREA ها ی کوچکتر باعث کوچک تر شدن (Link-State database (LSDB می شود و در نتیجه باعث مدیریت و کارای بالاتر منابع می گردد.